Live Helper Chat support forum.. Old google groups forum can be found here

You are not logged in.

Announcement

#1 2019-01-03 16:48:51

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

I just installed 3.14 from github with new database, but Operators cannot see any Online operators. Also there is something different from 2.43 version. I want to have 2.43version's permission on 3.14. I set up operator permission again with 2.43 version operators, but still cannot see Online Operators also Pending Active chats are empty (still there some lists). What should I do know? Can I have a demo.livehelperchat.com database with source code?. I already checked everything with demo live chat with my livechat helper. Everythings are same but still cannot see Online operators, pending chats and active chats.

Thank you

Offline

#2 2019-01-03 17:26:57

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Hi bayanaask , welcome on the live helper chat forum!
I am looking at your issue, i will update in next minutes, if not you can solicit a reply here.


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#3 2019-01-03 17:38:06

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Hi bayanaask ,
i created a new install for testing what you are reporting on version 3.14

Without edit any settings i put the Embed code in a test website and i was able to see online visitors.
I was not able to see online operators, for do this you need activate the checkbox to list online operators on
- settings
- live helper chat configuration
- chat configuration
- misc

You need also copy from the demo and from the same page the line in the filed under "Home page dashboard widgets order" , paste in your install and now you will be able to see online operators.

I hope this will help you.

Last edited by PeopleInside (2019-01-03 17:58:52)


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#4 2019-01-03 17:50:36

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Thanks for the quick replies.

I am seeing the dashboards online operators, pending chats, active chats, but all empty. no records there (there should be some records which are I created). I just downloaded again and installed with new database. Still there is nothing shows at Admin (i think admin has full permission). I am thinking about the permissions are duplicated some where and it makes conflict to see all of them. Before I tried to remove all permissions and set up it again, at that time I saw lists but it was cannot answer the chats.

Thank you

Last edited by PeopleInside (2019-01-03 17:51:50)

Offline

#5 2019-01-03 17:52:51

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Hi bayanaask ,
i promoted you from New Member to Member.

I suppose the issue you are having is realted to the server configuration: what is the php and mysql version?


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#6 2019-01-03 17:57:56

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

[text removed for your security by peopleinside]

PHP 7.0.31 (cli) (built: Jul 30 2018 17:22:47) ( NTS )
Copyright (c) 1997-2017 The PHP Group
Zend Engine v3.0.0, Copyright (c) 1998-2017 Zend Technologies
    with Zend OPcache v7.0.31, Copyright (c) 1999-2017, by Zend Technologies

mysql> SHOW VARIABLES LIKE "%version%";
+-------------------------+------------------------------+
| Variable_name           | Value                        |
+-------------------------+------------------------------+
| innodb_version          | 5.7.23                       |
| protocol_version        | 10                           |
| slave_type_conversions  |                              |
| tls_version             | TLSv1,TLSv1.1                |
| version                 | 5.7.23                       |
| version_comment         | MySQL Community Server (GPL) |
| version_compile_machine | x86_64                       |
| version_compile_os      | linux-glibc2.12              |
+-------------------------+------------------------------+
8 rows in set (0.01 sec)

I think those versions are fine with livechathelper 3.14v, because 2.43 version works fine with everything.

[text removed for your security by peopleinside]

Last edited by PeopleInside (2019-01-03 18:12:33)

Offline

#7 2019-01-03 18:10:48

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

I made a mistake in my previous post. Corrected is not version 2.14 but 3.14 - sorry smile

I don't suggest to use PHP 5.6 or PHP 7.0 as they are deprecated ( http://php.net/supported-versions.php ).
Seems something can be wrong as there is not showed the number 0 between brackets.
Is this a new install? Have you try a new install without customizing settings?

How you installed LHC? By uploading the package downloaded from live helper chat website by FTP under TLS?
Maybe some file has not been uploaded correctly or database issue?

You can maybe try to see if help activate debug output: https://livehelperchat.com/article/view/58
remember to disable it after looking if something can help when you go on dashboard with debug on.


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#8 2019-01-03 18:14:01

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Please try also to upgrade to PHP 7.1 minimum, PHP 7.2 will be better.


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#9 2019-01-03 18:19:03

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

I already tried to check with 7.2 V in my local. it was same issue like a server.

I installed livechathelper from https://github.com/LiveHelperChat/livehelperchat. I used gitclone from github and unzipped to install. there wasn't any problem. Right now this installation without any customized settings. everything is based on default. I didn't change anything.

I opened debug_output. Also I am reading the php error file in the server. There is nothing special just normal logs there.

Thank you

Offline

#10 2019-01-03 18:31:11

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

I will try to look better and update you in a hour.


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#11 2019-01-03 19:01:36

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Thanks for your time.

I just finish tested on https://demo.livehelperchat.com/ and everything is working fine. Can I have https://demo.livehelperchat.com/ source code?.

Thank you

Offline

#12 2019-01-03 19:06:14

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Hi bayanaask ,
the issue seems to be related to Mysql 5.7. I am using Mysql 5.6

For more info you can look at the following links:
Open GitHub issue and link into this issue: https://github.com/LiveHelperChat/liveh … ssues/1275

You need wait a fix until you are on Mysql 5.7 ... you can add your message in the GitHub issue reporting also you are experiencing issues with Mysql 5.7 and online operators.

I hope this helps.
The source of the demo is the same you have already downloaded.

Have a nice time!


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#13 2019-01-03 19:36:06

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Thanks for the reply.

It's kind of working I added sql_mode to my mysql. Now it shows nothing found, but there is 2 chats there. I am trying to show them using php code something. Honestly I have no idea to fix it. big_smile

1546544216_test.jpg

This screenshot shows full access to admin. Sales person with admin role and admin cannot see pending chats.

Thank you

Last edited by bayanaask (2019-01-03 19:37:03)

Offline

#14 2019-01-03 20:20:18

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Support for Mysql 5.7 will be added maybe tomorrow
https://github.com/LiveHelperChat/liveh … -451259400

If you edit database or code and brake something i will be not able to help you.


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#15 2019-01-04 07:03:00

remdex
Administrator
From: Lithuania
Registered: 2012-09-23
Posts: 2,671
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Issue was fixed... Just download master branch.

Offline

#16 2019-01-04 17:50:50

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Thanks for the update.

I have a very simple question.

1546624171_test.jpg

I created another department with Operator permission added some permission, but Cannot answer the chat. I know it depends on permission but I couldn't find correct permission. Please which permission is accept it.

Thank you

Offline

#17 2019-01-04 19:39:52

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

You should be able to answer the chat... simply this is an alert that inform you chat has been acepted from another operator.


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

#18 2019-01-04 19:50:11

bayanaask
Member
Registered: 2019-01-03
Posts: 9

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Thanks for the quick reply.

All chats assign automatically to Admin. I want to stop auto assign to admin. Actually chat goes to another department but all chats assign to only admin. How can I open all operators can send any owned chat answer?.

Offline

#19 2019-01-04 19:52:12

PeopleInside
Administrator
From: Italy
Registered: 2014-04-10
Posts: 3,181
Website

Re: Is it different settings with 2.43v and 3.14v?

Have you setup a rule for assign chats to admin? Check department settings.
Try to look at the documentation https://livehelperchat.com/documentation-6c.html


lol PeopleInside - Live helper chat - free limited forum support!
wink For commercial support or GitHub [see FAQ here]
ops If you want to support this open source project, just donate [see support page]
glasses Something wrong with the forum? [contact a superhero]

Offline

Board footer